Over ‘Berrefonds’

 

Het Berrefonds wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind.

 

Wat doen ze precies?

  • Berrefonds is een non-profit organisatie die (groot)ouders, familie en vrienden ondersteunt bij het verlies van een kind.
  • Zij hebben de laatste jaren een ruim aanbod uitgebouwd zoals 'Koesterkoffers', vele verschillende evenementen om lotgenoten te leren kennen of workshops te volgen, het boek 'Het rouwt in jou', ontmoetingsplaatsen (Koesterhuizen) met andere ster-ouders etc.

Waarom verkiezen wij 'Berrefonds'?

  • We kwamen voor het eerst in contact met Berrefonds vlak na het overlijden van Juline toen we de 'koesterdoos' kregen. Op aanraden van enkele vrienden hebben we ook het boek 'Het rouwt in jou' gelezen, wat ons troost kon bieden.
  • Dit jaar hebben we ook deelgenomen aan de 'Dodentocht' ten voordele van Berrefonds. Tijdens dit event hebben we enkele sterrenouders leren kennen waar we zonder al te veel woorden al snel een band voor het leven mee hebben opgebouwd. Een dikke merci daarvoor!