Wasinstructies

We blijven om onze Juline 13 producten geven! Elk item heeft dan ook duidelijke pictogrammen om aan te tonen hoe het optimaal kan worden behandeld, want iedere textielsoort heeft een eigen wasvoorschrift. Algemeen geldt: was gelijkaardige kleuren samen, strijk niet op de print en was en strijk het textiel binnenstebuiten.

Onderstaand een korte samenvatting van de geldende regels voor Juline 13 producten:

Hoodies & t-shirts:

 

De wastobbe betekent dat je textiel op een gewoon programma kunt wassen. Onder gewone programma’s vallen ook eco-programma’s, spaarwasjes en halve wasjes-programma’s. De temperatuur in de wastobbe geeft de maximale temperatuur aan waarop je het textiel kun wassen, 30 graden in dit geval. Kouder wassen mag altijd ;)

 

Dit symbool betekent dat je het kledingstuk moet wassen met een wasmiddel voor witte of gekleurde was zonder (zuurstof)bleekmiddel.

 

De wasdroger (droogkast) wordt weergegeven door een vierkant met een rondje erin. Staat er een kruis door het symbool, dan mag het niet in de wasdroger. Dit textiel mag dus niet in de wasdroger.

 

Het textiel mag gestreken worden maar niet op de warmste stand: de puntjes in het strijkijzer verwijzen naar de punten op de regelknop van jouw strijkijzer. Drie puntjes verwijzen naar heet strijken, twee puntjes voor warm strijken en één puntje voor lauw strijken.

Dit symbool betekent: niet chemisch reinigen (dus niet naar de stomerij brengen) en voorzichtig zijn met vlekkenmiddelen!

Rompers:

Voor rompers zijn bovenstaande voorschriften ook geldig, inclusief:

 

Het liggende streepje instrueert je de kleding liggend te laten drogen, bijvoorbeeld door het horizontaal uit te spreiden op het droogrek.